Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Условия за ползване www.vivamaresozopol.com

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

1. Общи условия за онлайн резервации

Посочените условия са валидни при резервиране на хотелско настаняване и закупуване на подаръчни ваучери през централната резервационна платформа на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД - www.vivamaresozopol.com. В случай, че са налични промоционални цени е възможно да бъдат валидни допълнителни условия за плащане и политика за анулации, като те са неразделна част от описанието на конкретната оферта.

Изпращането на запитване за вечеря в ресторант или спа процедура, не е обвързано с резервация до момента на получаване на потвърждение от страна на конкретния ресторант или спа център.

Предлаганите цени на хотелско настаняване са валидни единствено и само в момента на вашето посещение в секцията за „Резервации“. Те подлежат на промяна и са зависими от заетостта на конкретния хотел. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД си запазва правото да откаже постъпила,  потвърдена и платена резервация в случай на непредвидена ситуация.

2. Цени

Цените на хотелско настаняване подлежат на промяна във всеки един момент и могат да бъдат повлияни от заетостта на хотела и търсенето в различните периоди от годината. Всички цени за хотелско настаняване в резервационната платформа не включват ДДС и подлежат на промяна без предварително известие. Цената за вашият престой е гарантирана след завършване на резервационния процес и получаване на потвърждение с номер на резервация. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД си запазва правото да анулира потвърдена и платена резервация, в случай на установена злоупотреба.

Избраната от вас крайна цена включва цената на конкретното помещение, туристическа такса и ДДС. В случай, че по времето на вашият престой използвате допълнителни услуги, които не са посочени в описанието на избрания тип стая и тарифа /консумация в заведения, паркинг, минибар и др./ то следва те да бъдат заплатени на място в хотела.

Промоционалните цени за хотелско настаняване, не могат да бъдат комбинирани с други актуални оферти или отстъпки за групови резервации. Цените не включват комисионна за туроператори или други лица.

2.1   Условия за плащане и политика за анулации на резервации с ценова политика „Стойността не се възстановява“.

 • Пълната стойност на резервацията в т.ч. и всички заявени допълнителни услуги се изисква да бъдат заплатени с кредитна карта, в момента на правене на резервацията.
 • Не са възможни анулации, промени в продължителността на престоя, датите на настаняване или в имената на гостите;
 • В случай на анулация или непристигане общата заплатена сума на резервацията няма да бъде възстановена;
 • Хотелът си запазва правото да анулира вашата резервация, в случай че тя не е предплатена и същевременно не може да гарантира вашето настаняване.
 • В случай, че използвате само част от предплатените услуги, сумата за неизползваните услуги в т.ч. хотелско настаняване и допълнителнии услуги, няма да бъдат възстановена. 

2.2   Условия за плащане и политика за анулации на резервации с ценова политика „Най-изгодна цена“.

 • „Най-изгодните цени“ са налични за резервация до последния възможен момент, в случай, че заетостта на дадения хотел го позволява.
 • Изисква се кредитна карта за гаранция на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.
 • Позволява се анулация на резервацията или промяна в престоя, не по-късно от 24 часа преди датата на настаняване.
 • В случай, че анулирате вашата резервация след 18:00ч в деня предхождащ вашето настаняване се дължи неустойка в размер на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.

Изключения:

 • Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти - При анулиране до 2 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане.
 • Ваканционно селище Санта Марина - При анулиране до 7 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане. 

2.3   Условия за плащане и политика за анулации на цени налични активиращи се с промоционален код за отстъпка.

 • За проверка на наличността се изисква промоционален код за отстъпка предоставен от хотела;
 • Възможно е сроковете за анулации и плащане да бъдат различни от стандартните, като това е описано в политиката на конкретната тарифа. В случай, че не са описани в конкретната тарифа, са валидни общите условия за политика за плащане и анулации на хотелски резервации. 

Всички посочени цени за хотелско настаняване включват единствено посочените в тях услуги и не включват разходи за допълнителни услуги използвани по времето на вашият престой /консумация в ресторант, спа услуги, мини бар и др./. Всички използвани допълнителни услуги следва да бъдат заплатени на място. В случай, че те не бъдат заплатени на място, FPI Hotels & Resorts си запазва правото да направи плащане на тяхната стойност, от предоставената при резервиране кредитна карта.

3. Ваучери

Предлаганите от „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД в www.vivamaresozopol.com ваучери са активни след успешно извършено плащане през интегриран онлайн POS терминал, на обявената цена.

 • Изисква се клиентът да представи разпечатан на хартиен носител ваучер при ползването на услугата;
 • За да използвате ваучера е необходимо да направите предварителна резервация на посочените в него телефони за връзка /не се изисква за абонаментни карти/;
 • При неявяване за направена резервация или анулация на резервация по-рано от 24 часа преди планирания ден/час, той се анулира и заплатената за него сума не се възстановява /не се отнася за абонаментни карти/;
 • Ваучерите могат да бъде използвани единствено в посочения период на валидност; В случай, че ваучерът не се използва в посочения срок на валидност, той се анулира и заплатена за него сума не се възстановява;
 • Всеки клиент може да закупи неограничен брой ваучери;
 • Възможно е за някои ваучери да има наличен различен от стандартния 60 дневен срок на валидност, като този срок е изрично описан в страницата на конкретния ваучер.

 

4. Наличност

По времето на големи събития, конференции, изложби и др. е възможно да бъдат налични за резервация само част от описаните тарифи. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД  си запазва правото да въвежда допълнителни изисквания за минимална продължителност на престоя за определени периода в годината. Цените за конкретните дати могат да варират в зависимост от заетостта на хотела.

5. Настаняване на деца и допълнителни легла

Хотелът си запазва правото да реши дали конкретната стая или апартамент предлага възможност за поставяне на допълнителни легла. Децата настанени в самостоятелни стаи ще бъдат таксувани на стандартните цени за възрастни, валидни за конкретния период.

 • Деца до 2 навършени години /към датата на пристигане/ се настаняват без допълнително заплащане;
 • В случай, че е необходимо да бъде осигурено допълнително детско легло във Ваканционно селище Санта Марина се изисква допълнителна такса;
 • Едно дете до 12 години се настаняване без допълнително заплащане на наличните легла /с изключение на Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти – Всички деца до 6 години навършени към датата на настаняване се настаняват без допълнително заплащане на съществуващите в помещението легла/.
 • Настаняването на деца на допълнителна легла се заплащане според тарифата на дадения хотел.

 6. Домашни любимци

 • Не се допускат домашни любимци в хотелите в гр. София.
 • В Св. Иван Рилски Хотел, СПА & Апартаменти и Ваканционно селище Санта Марина е възможно настаняване с домашни любимци след предварителна заявка. За допълнителна информация се свържете се с хотела преди да направите вашата резервация.

 7. Паркиране

Паркирането се предлага безплатно в по-голямата част от нашите хотели, но е възможно да се изисква допълнително заплащане в определени периоди от годината. За допълнителна информация и резервация на паркомясто се свържете с избрания от вас хотел преди да направите резервация.

 8. Настаняване и освобождаване стаите/апартаментите

 • Необходимо е да гарантирате вашият престой с валидна кредитна карта или депозит в брой /в случаите, когато не сте предоставили валидни данни за кредитна карта в процеса на резервиране/.
 • Всички гости е необходимо да се регистрират при настаняването в хотела с документ за самоличност включващ данните на госта и негова снимка.
 • Часът за настаняване в хотела е след 14.00. Всяко пристигане преди този час ще бъде съобразено със заетостта на хотела. Времето на освобождаване на хотелската стая е 12:00 часа. Часовете за настаняване и освобождане на стаята има възможност да бъдат различни от посочените, в някои от нашите хотели.
 • При вашето настаняване служител от „Рецепция“ ще потвърди с вас отново датата на вашето заминаване.
 • Всички посочените цени са валидни в периода на правене на вашата резервация и са базирани на заявените първоначално дати и продължителността на вашия престой. Хотелът си запазва правото да актуализира цените на нощувките, в случай, че заявите промяна в датите на престоя или броя на нощувките, когато политиката на вашата резервация позволява такава промяна.
 • Късно  напускане между 12:00 и 15:00 трябва да бъде заявено предварително в писмен вид и ще  бъде начислено допълнително като 50% от цената на стаята. Късно  напускане след 18:00 трябва да бъде заявено предварително в писмен вид и ще бъде начислено допълнително като ще 100% от цената на стаята. За допълнителна информация се свържете с директно с хотела.
 • В случай, че желаете да продължите вашият престой е необходимо да направите нова резервация за допълнителните нощувки според актуалните към този момент цени и условия, в случай че заетостта на хотела го позволява.

 9. Уелнес & СПА

Нашите хотели предлагат отлични възможности за вашето свободно време – басейни, сауни, парни бани и др. /предлаганите съоръжения се различават в отделните хотели/. Проверете възможностите, които предлага хотела, в който желаете да направите резервация в нашият уеб сайт. За ползването на определени услуги като масажи, сауна, парна баня  и др. е възможно да бъде изискана допълнителна такса.

На деца под 16 годишна възраст не е разрешено да използват без придружител фитнес залите и различните спа съоръжения.

10. Допълнителна информация за вашата резервация

В случай, че е необходимо да получите допълнителна информация за вашата резервация се свържете с нас на телефон 00359 2 8 107 800, e-mail: reservations@fpihotels.com или директно с избрания от вас хотел.

Работно време:

Централния резервационен офис – FPI Hotels & Resorts

Понеделник – Петък /09:00 – 17:30ч/.

 

Наш представител ще се свърже с вас, не по-късно от следващия работен ден, в случай, че направите вашата резервация онлайн през www.vivamaresozopol.com  и не извършите плащане /при политика „Стойността не се възстановява“/ или гарантирате резервацията/при политика „Най-добра цена/ за да предоставите информация за алтернативен метод за гаранция.

11. Групови резервации

Всички резервации за 10 или повече госта се приемат за групови и за тях се прилага политика, различна от посочената за индивидуални гости. В случай, че желаете да направите резервация за по-голям брой хора се свържете с нас, за да получите конкретно предложение.

12. Финални плащания

 • Заплащането на вашата хотелска сметка се изисква да бъде извършено, не по-късно от освобождаването на хотелската стая.
 • При пристигането в хотела е необходимо да предоставите валидни данни за кредитна карта, с които да гарантирате вашият престой.
 • В случай, че планирате да заплатите в брой или с дебитна карта, за гаранция е възможно да ви бъде изискан паричен депозит в брой.
 • „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД приема за разплащане следните кредитни карти - MasterCard, VISA и American Express.
 • В случай, че сте предплатили вашата резервация с кредитна карта се изисква картата да бъде налична и в момента на настаняването.

 13. Анулации и промени в резервациите.

 • Анулациите могат да бъдат направени само и единствено, ако е позволено от избраната от вас тарифа.
 • В случай, че сте извършили предплащане по резервация с политика „Стойността не се възстановява“ и желаете да анулирате резервацията или намалите броя на нощувките, заплатената сума не може да бъде възстановена.
 • В случай, че сте направили резервация с тарифа „Най-изгодна цена“:
  • се позволява се анулация на резервацията или промяна в престоя, не по-късно от 24 часа преди датата на настаняване.
  • В случай, че анулирате вашата резервация след 18:00ч в деня предхождащ вашето настаняване се дължи неустойка в размер на първата нощувка и всички предварително заявени допълнителни услуги.

Изключения:

 • Св. Иван Рилски – Хотел, СПА & Апартаменти - При анулиране до 2 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане.
 • Ваканционно селище Санта Марина - При анулиране до 7 дни преди датата на пристигане ( до 18 часа, местно време), такса не се изисква. При анулиране по-късно или в случай на непристигане, цената за първата нощ  и допълнителните услуги (резервирани предварително) ще бъде изискана за плащане. 

В случай, че желаете да анулирате резервация направена по Специална оферта е необходимо да проверите условията описани в конкретната оферта.
 

 

14. Рекламации

Всяка рекламация относно вашият престой в нашите хотели следва да бъде подадена директно към ръководството на  обекта при първа възможност, така че да бъде разгледано в максимално кратки срокове.

15. Обща информация

FPI Hotels & Resorts не носи отговорност в случай на налични грешки в www.vivamaresozopol.com , и си запазва правото да променя, допълва или отменя отделните оферти без предварително известие.

 

 

Кои сме ние?

FPI Hotels & Resorts е търговската марка на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД.

 

Данни на дружеството:

ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС МЕНИДЖМЪНТ ЕООД

Ин: 131468770

Ин по ДДС:BG 131468770

Адрес по регистрация: гр. София, бул. ЧЕРНИ ВРЪХ 51Б

МОЛ: Никола Петков

Методи за плащане: